Waarom gehoorbescherming dragen?

Waarom gehoorbescherming dragen?

Waarom draag ik best gehoorbescherming?

Lawaai werkt uitputtend op de cellen in het slakkenhuis waardoor die permanent beschadigd kunnen raken. Dit leidt uiteindelijk tot gehoorverlies en ook vaak tot overgevoeligheid en het horen van fluittonen. Ook leidt lawaai tot stress en vermoeidheid. Deze gevolgen kunnen allemaal een enorme psychologische impact hebben. Gecertificeerde gehoorbescherming is in staat deze negatieve effecten te vermijden. Als je al gehoorverlies hebt is het daarbij extra belangrijk dat je jouw kostbare restgehoor blijft beschermen!

Wanneer geldt er een draagplicht?

De kans op lawaaischade is afhankelijk van de duur en de sterkte van de blootstelling. De kans op permanente schade wordt zeer reëel bij een gemiddeld niveau van 80 dB gedurende 8 uren. Volgens de wet moet jouw werkgever dan gehoorbescherming aanbieden. Bij een gemiddeld niveau van 85 dB ben jij zelfs wettelijk verplicht gehoorbescherming te dragen. Jouw werkgever draagt hierbij dan een controlerende verantwoordelijkheid.

Waarom zijn otoplastieken de beste keuze?

Otoplastieken worden op basis van oorafdrukken gemaakt en bieden dus het maximale comfort gedurende de volledige werkshift. Daarnaast zorgt het filter voor een natuurlijkere overdracht van het geluid waardoor ruimtelijkheid en spraakverstaan behouden blijven. De demping wordt hierbij ingesteld op basis van het geluidsniveau en de persoonlijke voorkeuren en kan altijd aangepast worden. Ook op het vlak van temperatuur en hygiëne zijn otoplastieken de eerste keuze. Tenslotte geeft de levensduur van gemiddeld 5 jaar de otoplastieken de status van het meest duurzame type gehoorbescherming.

Wat doet Tympro voor haar dragers?

Tympro plaatst service op de eerste plaats. Dit houdt in dat wij ter plaatse langskomen om aan te meten en uit te leveren, ook voor 1 persoon. Bij de uitlevering gaan wij de drager bijstaan en een lekdichtheidstest uitvoeren om volledige bescherming te garanderen. Wij laten daarbij enkel otoplastieken achter die 100% comfortabel aanvoelen en de juiste demping hebben. Aangezien de oren blijven groeien is het belangrijk om de otoplastieken jaarlijks te testen op lekdichtheid. Hiervoor zal Tympro jou automatisch oproepen. Tijdens deze consultaties wordt ook een onderhoud uitgevoerd en kunnen eventuele problemen opgelost worden.

Gebruikers staan centraal Neem contact op
Gebruikers staan centraal Neem contact op