Tympro ondersteunt Delfts topteam bij Sasol Solar Challenge 2024

jun. 17, 2024
Tympro Hearing Protection ondersteunt Delfts topteam bij Sasol Solar Challenge 2024

In September 2024 vindt in Zuid Afrika de 16de Sasol Solar Challenge plaats. Zonnewagenteams uit de hele wereld gaan de uitdaging aan om auto's aangedreven door zonne-energie te ontwikkelen, te bouwen en uiteindelijk te besturen. Het hoofddoel is om gedurende 8 dagen van Johannesburg naar Kaapstad te reizen zonder een druppel brandstof te verbruiken. Het team dat de grootste afstand heeft afgelegd binnen de tijd wint. De grootste uitdagingen zijn enorme hoogteverschillen, barre weersomstandigheden, drukke stedelijke zones en het efficiënt plannen van routes die korttijdig worden vrijgegeven. De zonnewagens dienen voldoende licht, aerodynamisch, efficiënt en veilig zijn. Hiervoor werken de teams samen met techbedrijven die hierbij de ultieme kans aangrijpen om hun innovatieve technologieën te implementeren en uit te testen.

Het Delftse Brunel Solar Team, bestaande uit 11 supercompetente studenten met technische achtergrond, neemt ook dit jaar opnieuw deel aan de Challenge met als doel om voor de 5de keer op rij de titel mee naar Delft te nemen. Het team heeft daarbij de wens dat hun nieuwste zonneauto, de Nuna 12s, een inspiratiebron kan zijn op vlak van technische innovaties en duurzaamheid.

Tijdens de Challenge zal de Delftse zonnewagen bijgestaan worden door controlewagens die instaan voor de nodige real-time analyses (weersomstadigheden, routes, verkeersituaties, etc.). Een glasheldere communicatie tussen het controleteam en de coureur is hierbij uiteraard onontbeerlijk. Het is op dit aspect dat Tympro haar steentje zal bijdragen. De coureurs zullen namelijk voorzien worden van een draadloos en handsfree communicatiesysteem. Deze elektronische component zal verankerd worden in het oor door middel van een comfortabel op maat gemaakt oorstukje van Tympro. Met onze ervaring op het vlak van 3D-technologie en onze sectorervaring met op maat gemaakte gehoorbescherming en oorstukjes voor hoorapparaten kunnen wij de hoogste kwaliteit en het hoogste comfort bieden in alle omstandigheden waarbij communicatie een cruciale rol speelt.

Tympro wenst het Brunel Solar Team met haar Nuna 12s het allergrootste geluk en glasheldere communicatie toe tijdens de Sasol Solar Challenge 2024!

Gebruikers staan centraal Neem contact op
Gebruikers staan centraal Neem contact op